Eficiența la examenul de teorie DRPCIV

Toată lumea trebuie să dea cel puţin un examen înainte de a deveni şofer

Toată lumea trebuie să dea cel puţin un examen înainte de a deveni şofer

Găzduiesc astăzi un articol al lui Ovidiu Drobotă, care are de spus câteva lucruri interesante despre examenul de teorie DRPCIV. Enjoy!

Având în vedere că foarte mulți elevi cad examenul de teorie DRPCIV, m-am gândit să scriu un articol și să vă ofer câteva sfaturi. Nu vreau să-i învinuiesc pe profesorii de legislație rutieră, dar nu este suficient să învățăm doar din manualul de legislație, precum ei le sugerează elevilor. De asemenea, orele de legislație rutieră din școlile de șoferi, nu sunt suficiente… În plus, foarte multe școli de șoferi NU dispun de programul oficial DRPCIV, ca să îi pună la punct pe elevi cu examenul.

Cea mai eficientă metodă de pregătire pentru examenul DRPCIV, este de a rezolva chestionare auto DRPCIV. Aceste chestionare trebuiesc rezolvate la examen. În comparație cu chestionarele auto din manual, există o mare diferență. Deci, dacă stăm pe gânduri, ne putem da seama că profesorii de legislație rutieră vor să aducă profit școlilor de șoferi prin comercializarea manualelor de legislație.

Desfășurarea examenului.

Înainte de începerea examenului, trebuie să răspunzi la 3 întrebări de acomodare. Nu este neaparat să dai răspunsul corect, dar ca să îți dezvolți abilitățile, ar fi bine să răspunzi corect. Examenul conține 26 de întrebări  cu 3 variante de răspuns și 30 de minute de lucru.

  1. Începe cu întrebările pe care le știi cu siguranță. Rezolvă-le toate ca să te apropii de final mai rapid și să acumulezi cât mai multe răspunsuri corecte.
  2. Folosește butonul ”RĂSPUND MAI TÂRZIU” ca să sari peste întrebările pe care nu le știi. Astfel vei putea rezolva prima dată întrebările știute. Nu neglija opțiunea de a răspunde mai târziu pentru că șansele de eșec la examen se vor mări. Foarte mulți elevi eșuează pentru că nu folosesc opțiunea.
  3. Nu este obligatoriu să răspunzi la întrebări, una după alta.
  4. Întrebările care apar pe la jumătatea examenului au mai multe variante de răspuns. Fii foarte atent, unele întrebări au mai multe răspunsuri corecte.
  5. Alege mereu un răspuns similar care este compus din mai multe cuvinte. Astfel, vei nu vei avea cum să ratez răspunsul corect.

Succes la examen!

3 comentarii to “Eficiența la examenul de teorie DRPCIV”

  1. Cand m-am pregatit pentru examen, nici nu am avut Regulamentul. Am invatat doar dupa testele rezolvate (intrebari exact ca la examen), pina am ajuns sa le fac aproape fara greseala. Nu stiu daca e metoda cea mai buna, insa a fost eficienta, am luat examenul din prima…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: