Ţi-am luat un inel cu mustaţă

Emoticon cu mustaţă

Emoticon cu mustaţă

Cine n-a auzit încă de bijuterii cu mustaţă se cheamă că nu are în familie nicio puştoaică de 8-15 ani. Eu am, aşa că am aflat că există aşa ceva şi că are maaaare căutare în targetul precizat.

La început am ascultat, fără să vreau, dar oripilat, o discuţie despre asemenea podoabe. Discuţia avea loc în legendara mea maşină, aşa că n-aveam cum să n-aud şi să intervin, mai devreme decât îmi propusesem, întrebând „cum naiba?!” (am folosit o expresie mai adecvată rolului educaţional pe care un om la vârsta mea trebuie să-l joace în societate.

Inel dublu, cu mustaţă, care-ţi ţine prizoniere două degete

Inel dublu, cu mustaţă, care-ţi ţine prizoniere două degete

Cum să vrea o tânără copilă să se împodobească folosind o mustaţă?! Mi se făcuse pielea de găină imaginându-mi părul mustăţii cu pricina gâdilând şi provocând iritaţii pe degetele fetiţei, lobii urechilor ori pe piept. Brrr!

M-am mai liniştit un pic aflând că nu e mustaţă „cu păr”, ci că podoabele sunt din aur, argint sau alte metale mai ieftine (adecvate producţiei de masă şi livrabile la preţuri accesibile). Dar tot nu mi-a trecut de tot îngrijorarea estetică nici atunci când, sensibillizat asupra fenomenului, am văzut minunea în magazine de profil. Culmea bizareriei mi s-a părut un inel „la dublu”, care se pune pe două degete, ţinute astfel, de voie, de nevoie, legate unul de celălalt atât timp cât stăpâna lor poartă insolita podoabă.

Puţin google search

Panayot Hitov, revoluţionar bulgar, celebru pentru mustaţa care îl împiedica să lucreze în clandestinitate (presupun)

Panayot Hitov, revoluţionar bulgar celebru pentru mustaţa care îl împiedica să lucreze în clandestinitate (presupun)

Moda a fost lansată în Franţa, presupun, dar n-am reuşit încă să aflu de la ce a pornit, când şi cum de s-a propagat în asemenea hal.

Am găsit firma a doi francezi care produc clipuri comerciale, am aflat despre mişcarea Movember, am aflat cum să-ţi dai cu ojă pe unghii în formă de mustaţă, cum să construieşti emoticoane cu mustaţă şi câte şi mai câte!

Ştiam deja despre concursuri ale mustăcioşilor din toată lumea şi văzusem şi fotografia bulgarului* cu mustaţa atât de celebră încât deschide pagina dedicată de pe wikipedia, dar să-mi imaginez copile dornice să se împodobească folosind mustăţi, în era Epilatului, nu, de asta n-am fost în stare. Mărturisesc.

UPDATE. Am descoperit un demn înaintaş al mirării mele de ieri: Răzvan, care se mira, în felul lui, în urmă cu trei ani! Deci, se poate.

* Este vorba de Panayot Hitov,  revoluţionarul celebru pentru mustaţa care îl împiedica să lucreze în clandestinitate (presupun)

6 comentarii to “Ţi-am luat un inel cu mustaţă”

  1. Saptamana trecuta si-a cumparat nepoata-mea o asemenea podoaba, si atunci am aflat ca a aparut o noua moda.

    Apreciază

  2. He! Bucura-te, probleme vor fi cand va dori cercel in…buric.:)

    Apreciază

  3. Pai ca tu vei fi cel care o va insoti. 😉

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: