Concurs european de proză arhiscurtă

E cazul să dau amănunte despre concursul anunţat zilele trecute. Este vorba despre un concurs de proză arhiscurtă (două definiţii, aici; mai multă PAteorie, aici), care are tematică europeană. Plănuiam deja de mai multă vreme să reiau întrecerile prieteneşti de proză arhiscurtă, aşa că atunci când am aflat de concursul Blogger european mi s-a aprins un beculeţ.

Pe scurt, voi anunţa temele (la interval de 4-5 zile) şi vă voi provoca să scrieţi texte de aproximativ 500 de semne (cele care vor avea fix 500 de semne, cu spaţii cu tot, vor primi o bonificaţie la punctajul general). Voi indica şi cel puţin un link bibliografic, pentru că unul din scopurile ascunse ale acestui concurs este chiar ăsta, să participăm, cu mijloacele noastre, la pretenţios denumita dezbatere europeană.

Concursul se va derula de-a lungul a cinci etape, deci un bun participant va trebui să contribuie cu cel puţin 5 PA-uri (câte unul pentru fiecare etapă) ca să aibă şanse reale pentru a triumfa.

Textele vor fi apreciate exclusiv din punct de vedere pahiliterar, dar pentru a putea fi luate în considerare trebuie să fie „la temă”. Juriul va fi alcătuit din boieri ai Înaltului Giudeţ din Pahico (leagănul prozei arhiscurte).

Textele vor putea fi votate şi pe pagina de facebook a acestui blog (pentru desemnarea Premiului de Popularitate).

Premiile vor consta în aprecierea noastră, prezenţa pe Pagina de Onoare, câştigătorii urmând a primi, de asemenea, publicaţii UE interesante şi utile.

Găsiţi Regulamentul „Concursului european de proză arhiscurtă” aici.

Urmează prima temă.

Etichete:

12 Responses to “Concurs european de proză arhiscurtă”

 1. Scuze pentru deranj. Va intereseaza un schimb de link cu Filme-Online.TV? Va puteti inscrie pe site-ul pe http://www.filme-online.tv, la sectiunea Parteneri.

  Apreciază

 2. Din tată-n fiu.

  Aşezat în fotoliu, privea tăcut mişcările pendulului de pe perete. Moştenire de la tatăl lui, care îl moştenise şi el la randul său.
  Îşi cunoscuse străbunicul, dar amintirile-i dispăruseră. Aflase însă că şi străbunicul obişnuia să aştepte pensia, cufundat în fotoliu, privind pendulul.
  „La noi în familie, de generaţii, tradiţia se respectă!” işi spuse mândru.
  Furat de gânduri, aţipi.
  La patru fix, poştaşul sună la sonerie, dar nimeni nu răspunse.
  Murise. Tradiţional, aşteptând pensia…

  Apreciază

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: