Colț de stradă a Colței

Strada Colței, colț cu Nicolae Bălcescu. Foto: Calin Hera

Trec adesea, de când mi-am schimbat jobul, pe strada Colței. Până nu demult, mă întrista părăginirea Spitalului Colțea, pe care mi-l imaginam ca pe un palat ce poate să fie. De-o vreme, clădirea spitalului chiar are aspectul acela care mă face, uneori, să mă gândesc la Bucureștiul frumos. E faină chiar și privită din lateral 🙂

NOTĂ. Fotografia de mai sus face parte din seria Vedere din Bucureşti, în cadrul căreia am mai publicat fotografiile: Semafor cu Proconsul, Bloc cu cioară şi pescăruş, Negustorii de pe Hristo Botev, Basarabia e România în tot Bucureştiul, Culorile toamnei în Herăstrău, Ziare proaspete şi reviste colorate, Dl. Lică şi fleica lui Ilarion, După blocuri suntem noi, Podul Băneasa s-a ridicat, Blănăria cu balcon, Iz pe Parfumului, Organele nu mai revine, A început marea desfrunzire, dar și fotografia din Ce nu e proza arhiscurtă.

9 Responses to “Colț de stradă a Colței”

 1. sa stii ca asa e! si eu am ramas cu ochii la ea de multe ori, acum ma gandeam oare n-am fotografiat-o inainte?
  trebuie sa caut, ceva trebuie sa am
  LeP

  Apreciază

 2. Casele vechi au un farmec anume si e pacat ca edilii nu se straduiesc sa le restaureze…In definitiv ele ne prezinta istoria urbei in care traim.

  Apreciază

  • Textul oficial e că asta-i treaba proprietarilor; în general, sunt întârzieri uriașe în a se acorda drept de proprietate, spre binele samsarilor de clădiri. Vechea poveste.

   Apreciază

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: