Podul Basarab s-a ridicat

Podul Basarab, văzut dinspre Gara de Nord. Foto: Calin Hera

Nu ştiu alţii cum sunt, dar ochii mei se bucură văzând podul de la Băneasa Basarab. E posibil ca acest edificiu să devină, în timp, un soi de simbol al oraşului Bucureşti. Nu mă întrebaţi cât decongestionează la capitolul trafic şi cât a congestionat la capitolul buget sau deranj celor care au avut ghinionul să locuiască în apropiere şi să privească la pod, pe fereastră, de jos în sus. Nu-mi propun să răspund la asta acum, aici. Îmi propun doar să adaug la colecţie o vedere care n-are cum să lipsească.

NOTĂ. Fotografia de mai sus face parte din seria Vedere din Bucureşti, în cadrul căruia am mai publicat fotografiile: Semafor cu Proconsul, Bloc cu cioară şi pescăruş, Negustorii de pe Hristo Botev, Basarabia e România în tot Bucureştiul, Culorile toamnei în Herăstrău, Ziare proaspete şi reviste colorate, Dl. Lică şi fleica lui Ilarion, După blocuri suntem noi şi A început marea desfrunzire.

UPDATE. Florin Voicu mi-a atras atenția, via facebook, că scrisesem Băneasa în loc de Basarab. Am corectat, cu scuzele de rigoare. Dar acum, că titlul e corect, nu mai are muzicalitate 🙂

UPDATE. Ovidiu Voicu îmi atrage și el atenția asupra greșelii, via comentariile la acest text. Îi mulțumesc frumos și lui.

13 Responses to “Podul Basarab s-a ridicat”

 1. Băneasa? Basarab? Despre ce pod vorbim? 🙂

  Apreciază

  • Of, da! Am greșit, sunt mai om decât credeam.
   P.S. Se pare că cititorii mei care se numesc Voicu sunt foarte atenți, lucru pentru care le sunt recunoscător. Am modificat (pe facebook nu știu cum se face…)

   Apreciază

 2. Mi-a plăcut ”alunecarea” via Băneasa 🙂 Foarte sclipicios podul, cred că e la fel de util ca un alunecuș de neocolit, în mijlocul trotuarului plin de troiene…

  Apreciază

 3. A, da, e sexi, cu aripile alea răsfirate cu tandrețe peste toți grăbiții și întârziații … cam așa arată:
  http://www.flickr.com/photos/andi_bob/galleries/72157627967878015/#photo_5718661623

  Noapte bună

  Apreciază

 4. Adică așa, scuze, ăsta e linkul bun:

  P5130615_m

  Apreciază

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: