Ce înseamnă spiritul sărbătorilor

Domnul inginer a plecat mai devreme de la șantier. Era deja nervos; proprietarul s-a răzgândit, vrea ușile mai mari (și-a dat seama că nu încape frigiderul și nici nea Puiu, zugravul). Arhitectul a dat din umeri, muncitorii au dat din cap, și duși au fost. „E Săptămâna Mare, șefu`”, au zis, voioși. I-a găsit la supermarket. I-a salutat și și-a văzut de cumpărături. A pus în coș, metodic, tot ceea ce se afla pe lista primită pe WhatsApp.

Deși a plecat mai devreme de la șantier, domnul inginer a ajuns mai târziu acasă. Mai târziu, dar mai fericit. A zâmbit tâmp când a lăsat în hol cele două sacoșe pline cu tot felul de cumpărături. Doamna expert PR l-a sărutat subțire și i-a zis „mergi și spală-te pe mâini, schimbă-ți hainele și hai să mănânci, bă nu, fă un duș înainte, miroși a șantier”.

La miezul nopții, domnul inginer umplea sarmale. Din cuptor se strecor un miros plăcut de plăcintă cu vanilie și  brânză dulce. S-a culcat în jurul orei trei dimineața, frânt de oboseală, dar având sentimentul datoriei împlinite.

A doua zi a dat cu aspiratorul, a pus 10 kg de rufe în mașina de spălat (două ture), apoi le-a întins, a mai făcut o vizită scurtă la supermarket (uitase ceva important) și a spălat de câteva ori vasele. Ziua a trecut mai repede decât pe șantier, deci orele petrecute acasă au fost cu atât mai prețioase. 

Marea sărbătoare l-a găsit în pijama și în papuci de casă. S-a așezat pe canapea, a început să privească în gol. S-a ținut tare, a amânat cât de mult timp a putut momentul în care a dat pe Netflix – fix cu un minut înainte să fie chemat la masă.

Nu-i era foame, a gustat un pic, cât să nu se supere ea, a zis „Oau, ce bună e!” și gata. Desert n-a vrut, a zis „mai târziu” și s-a întors la serial. După ce s-a așezat confortabil, și-a adus aminte că el trebuia să spele vasele, așa că a dat pe pauză, a mers în bucătărie, a făcut ce era de făcut.   

Între timp, ea își alesese alt film, ceva siropos. „E în regulă, iubito, ne uităm la ce vrei tu”. A adormit după zece minute. Când s-a trezit, era deja întuneric. Ea se dusese în dormitor. A deschis un pic ochii când l-a auzit intrând tiptil, „abia te-ai atins de friptură, ce ne facem cu atâta mâncare”, i-a zis, apoi s-a întors pe partea cealaltă. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: