Bohemian Rhapsody cu fotbaliști

– De unde naiba vine asta?

– De la cocaină, aș zice eu.

Acesta este ultimul comentariu pe care l-am văzut azi-noapte la probabil cel mai haios videoclip postat în ultima vreme pe YouTube.

Videoclipul de mai sus a fost urcat pe YouTube ieri, 13 decembrie. La ora la care m-am uitat eu, aproape de miezul nopții, strânsese 3.063 vizualizări, 800 like-uri și 24 de unlike-uri.

Sunt convis că voi, cititorii acestui blog, îl veți privi cu încântare de la cap la coadă, așa cum am făcut-o eu. Dacă sunteți fani fotbal englezesc din ultimii 30-35 de ani (în orice caz de la Kevin Keegan încoace), veți aprecia cu atât mai mult lucrarea celor de la Exploding Heads. Pentru că ne poartă, cumva, prin însăși istoria fenomenului.

Dar nu despre asta este vorba în primul rând. Lucrarea Exploding Heads este în primul rând, socot, despre muzica celor de la Queen, care este venită din altă parte decât din cele lumești. E un miracol. E atât de mare, de profundă, de imensă și de însemnată, încât o astfel de capodoperă nu are nevoie de versuri; versurile pot fi alcătuite până și din înșiruirea aproape la nimereală, dar nu tocmai! :),  a peste 300 din numele unor fotbaliști care joacă sau au jucat vreodată prin Premier League, foarte multe dintre ele aproape imposibil de pronunțat.

Nu în ultimul rând, văd în lucrarea celor de la Exploding Heads o mostră inconfundabilă de umor englezesc, inclusiv în mișcarea scenică, dar mai ales în idee. Și mult, foarte mult stil – chiar dacă aparent e doar ceva „de la cocaină”.

Notă. Am ajuns la această lucrare via News.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: