Marțianul care ne lipsește

image

Vedere din București. Statuia lui Corneliu Coposu în timpul Festivalului Luminii, aprilie 2015. Foto cu telefonul: Călin Hera

Unii spun că femeile vin de pe Venus, bărbații de pe Marte. Eu cred că bărbații și femeile nu sunt specii chiar atât de diferite pe cât sunt cei din așa-zisa elită politică românească actuală și ceea ce denumim oameni de stat.


Mă distanțez de aceia care acuză la grămadă, dar nu pot să nu constat o micime. Traversăm un moment istoric în care aduce a indecentă până și pomenirea numelui unui Corneliu Coposu.

Vă puteți imagina, în viitorul copiilor voștri,  o statuie Liviu Dragnea, Gabriel Oprea sau Călin Popescu – Tariceanu? Firește că nu, firește că ei înșiși nu își pot imagina ăsta – dacă nu cumva chestiunea se va putea rezolva printre mită bine țintita. Atât că statuile de care vorbim țin de altceva, mai profund.

De aceea spun că un Corneliu Coposu e ca un marțian în istoria post-decembrista: parcă ar fi altă specie. Vestea bună e că există printre noi oameni cu anvergură, care vin de pe Marte. Vestea proastă e că ei trebuie scoși în față,  invitați / lasati să conducă de către cei din specia fără zvâc. Sau de către Stradă.

One Trackback to “Marțianul care ne lipsește”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: