Ce poţi face cu 96 de lei într-un mall, dacă ai şi fiţe-n cap

Tricoul pe care îl poartă, cu fală, Ilarion. Cumpărat cu banii daţi de dl. Lică în cadrul unui experiment bizar. Sursa foto: tinar.ro

Tricoul pe care îl poartă cu fală Ilarion. Cumpărat cu banii daţi de dl. Lică în cadrul unui experiment bizar. Sursa foto: tinar.ro

De-o vreme, Ilarion a uitat câţi ani are. Mai precis, îi place să se dea mai tânăr decât i-o arată buletinul. „Vârsta mi-o dă sufletul, nu ridul”, spune, şi dl. Lică râde de el: „Care din ele?”. Amândoi sunt de-o seamă, dar Ilarion, cum spuneam, se dă mai tânăr.

Din una-n alta, într-o zi, adică azi, dl. Lică i-a propus un fel de pariu. „Uite, am aici banii ăştia”, şi a scos din portofel câteva bancnote, plus un pumn de mărunţiş din buzunar (de care oricum voia să scape). Au numărat banii împreună. „96 de lei şi patruzeci de bani”, a spus dl. Lică, în timp ce mintea lui căuta înfrigurată ideea care parcă-i venise, parcă nu.

–          Aşa…, s-a arătat interesat Ilarion.

–          Facem un test. Iei banii ăştia, te duci fain-frumos la mall şi peste două ore ne întâlnim aici, pe băncuţă, să vedem ce ţi-ai cumpărat.

–          Şi? Care-i schema? Pot măcar să păstrez ce mi-am luat?

–          E cadoul tău de Sfântul Ilarion, i-a zis dl. Lică.

Au râs. Cum ar fi să existe ziua de Sfântul Ilarion? Sau Sfântul Lică?

„Ce mă fac?”, şi-a zis dl. Lică după plecarea lui Ilarion. Avea nevoie de o idee, el a fost mereu responsabil cu ideile.

„Ce mă fac?”, şi-a zis Ilarion, luând drumul mall-ului. Un loc pe care-l frecventează doar împreună cu nevastă-sa, care e mai pricepută la cumpărături. Ca femeile. Dar acum e singur într-un mediu în care e limpede că nu se simte chiar ca peştele în apă.

„Vă pot ajuta cu ceva?”, aude o voce de femeie. Ilarion întoarce capul şi realizează că nu e nici tânăr, nici cool; în schimb, femeia care l-a întrebat e. Ilarion se fâstâceşte pe interior, încercând să pară sigur pe sine în exterior, dar nu-i iese: „Poate”, îngaimă, şi se trezeşte pipăind, cu un aer ce se vrea expert, nişte blugi.

Chiar, ce-ar fi să-şi cumpere blugi? „Sau măcar să-i probez”, îşi zice, apoi, speriat, face un pas înapoi. „I-am rupt, nu-mi vine să cred cât de idiot sunt!”. Dar îi vine la fel de repede inima la loc când vede două manechine îmbrăcate, ce bine, cu blugi gata rupţi din fabrică. Se amuză în gând, îi piere cheful când vede eticheta (448 lei, reduşi de la 559 de lei), apoi începe să scotocească, din priviri, după ceva potrivit cu bugetul impus de dl. Lică. „Oare ce vrea Lică să demonstreze ?”, se întreabă.

Ca să n-o mai lungim, mai ales că nici Ilarion nu avea prea mult timp la dispoziţie (un mall e o uriaşă capsulă a timpului, unde orele se scurg mai rapid decât dincoace), către finalul celor 120 de minute eroul nostru, după ce a probat un pulover, un sacou, o cămaşă, o curea, ba s-a uitat atent achiar şi la nişte şosete Vans cu nasturi (o nebunie!), a mai zăbovit un pic în zona tricourilor a plecat de la mall cu un tricou cu dungi verticale, deşi îi mai plăcuse unul cu o ancoră, dar era la reduceri şi costa prea puţin.

„Vă vine excelent”, i-a zis domnişoara cool şi asta l-a convins, s-o recunoaştem. Deja nici nu mai conta ce va spune dl. Lică. „Ia să-l văd cumpărându-şi chiloţi de la Tom Tailor şi p-ormă să te ţii psihanaliză la o halbă de bere!”.

Pe de altă parte, se cheamă acum că am fiţe-n cap?, se întreabă Ilarion, apoi dă ochii cu dl. Lică.

NOTĂ. Acest text conţine linkuri către produse ale magazinului Tina R, care, din această vară, vinde produse de fashion si beauty de la peste 200 de branduri prietene, interne si internationale (Adidas, Nike, Desigual, Bensimon, Converse, Clarks, Billabong, Dr. Martens, Diesel, Energie, Escada, Fornarina, GAS, Geox, Jack&Jones, Lacoste, Vero Moda, Tom Tailor, Top Secret).

7 Responses to “Ce poţi face cu 96 de lei într-un mall, dacă ai şi fiţe-n cap”

  1. Ilarion acum e in trend, fericit nevoie mare cu bluza in dungi. E bine ca nu si-a luat cu ancora. Cred ca nu mai e asa la moda. Nici macar sa fii ca altii 😀
    Dar, un lucru e interesant si foarte tentant pontul cu distribuirea si de branduri partenere

    Apreciază

  2. e clar ca are fite-n cap! :)) simpatica istorioara.
    Tina R este … un mall online 🙂 Tot un fel de „capsulă a timpului, unde orele se scurg mai rapid „

    Apreciază

  3. Da, interesant. Cu 96 de lei nu poti cumpara mare lucru daca vrei sa reprezinti o firma importanta. Dar, orice e posibil in perioada reducerilor. Si ce te faci daca nu suporti sa porti lucruri de la reduceri sau lucruri ieftine in general? Asta depinde de educatia fiecaruia. Eu cred ca totusi cu bani putini poti fi imbracat decent, cu gust, chiar daca nu sunt haine de firma. Succes la cumparaturi!

    Apreciază

Trackbacks

Lasă un comentariu