Exerciţiu de supravieţuire. De la teambuilding la viaţă şi moarte

Imagine dintr-un autocar în care nişte oameni se întorc dintr-un temabuilding

Imagine dintr-un autocar în care nişte oameni se întorc dintr-un temabuilding

Într-un exerciţiu care sunt şanse mari să-ţi „pice” dacă participi la un teambuilding cu pretenţii psihologice eşti pus în situaţia în care tocmai s-a prăbuşit / a aterizat forţat avionul în care te afli. Ai supravieţuit, te afli, împreună cu epava şi alţi suprvieţuitori, într-un loc izolat (în mijlocul Oceanului / a unui deşert / în munţi) şi ţi se dă o listă de lucruri pe care le ai asupra ta şi ţi se cere să le ordonezi în ordinea în care consideri că-ţi sunt de cea mai mare trebuinţă. În funcţie de alegerile individuale şi de alegerea pe care o face, după negocieri, grupul în cai fost repartizat, psihologii trag nişte concluzii.

Cei mai mulţi dintre cei care participă la acest exerciţiu, spun psihologii, aleg obiecte care să-i ajute să străbată deşertul, oceanul, munţii. Oameni de acţiune. Nu e bine, spun psihologii. Trebuie să stai pe loc, să supravieţuieşti până când te vor găsi echipele de căutare, care sunt deja pe drum.

Aşa că înțelept este să alegi în primul rând obiecte care să te ajute să-ţi semnalizezi poziţia (o oglindă, o lanternă, un chibrit, o paraşută pe care s-o desfaci etc.) şi altele de supravieţuire (apă, haine groase, alimente). Se pleacă deci de la premiza că există profesionişti care te caută şi care te vor găsi în timp util, tot ce trebuie să faci e să-i ajuţi, cu informaţii, să te găsească mai repede şi să încerci să te păstrezi cât mai în formă pentru a ajunge cu bine acasă. Habar n-am dacă aceste exerciţii sunt bune la ceva, dacă, ajuns într-o situaţie limită, ţi le aminteşti. Eu mi-am amintit exerciţiul stând spectator la tragedia din Apuseni.

Etichete: ,

4 comentarii to “Exerciţiu de supravieţuire. De la teambuilding la viaţă şi moarte”

  1. Sint surprins sa-ti vad figura in grupul cu pricina. Nu sint surprins ca dormi.

    Eu unul cred ca exercitiile de teambuilding prind la persoane intre 25-35 ani care inca au locuri „albe” pe coala vietii. Veterani ca mine si tine, participa din curiozitate profesionala, dar altfel nu se prinde nimic de noi.
    Sintem dati cu ulei !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: