Dezbatere pe Facebook (şi pe Mirări) despre falsetul Angelei Gheorghiu

Printscreen de pe site-ul Angelei Gheorghiu

Printscreen de pe site-ul Angelei Gheorghiu

N-am vrut să pornesc vreun tăvălug atunci când am scris despre falsetul Angelei Gheorghiu şi nici să-i fac vreun rău. Cine sunt eu să judec o mare artistă?

Dar a urmat o discuţie interesantă, atât aici, pe blog, cât şi pe Facebook (postarea de acolo a fost share-uită şi s-a rostogolit).

Între timp, am citit declaraţiile artistei. Potrivit Mediafax, interpretarea piesei Time To Say Goodbye a urmat unei invitaţii făcute „în ultimul moment” de Andrea Bocelli.

„Ştiind că aceasta era dorită de public, am riscat să o citesc pentru prima dată şi live”, a spus Angela Gheorghiu.

Comentarii pe Facebook la cazul Angela Gheorghiu: „Falsetul ăsta nu e primul”

Pe Facebook a fost multă animaţie (Facebook e un loc animat). Redau sub formă de dialog câteva comentarii de pe pagina mea.

– Începutul a fost o catastrofa, dar apoi i-a revenit vocea. La o artista cu pretentiile ei, este inadmisibil sa se intample asta, dar mie mi s-a parut ok. Îi acord circumstante, am facut scoala de muzica, am cantat in cor, am dat examene, nebunie, stiu cum e sa te tradeze vocea… poate de asta nu o judec asa tare, scrie o veche prietenă.

– O partitura se STUDIAZA inainte de concert , cel putin din respect pentru aia care au platit bilet …, răspunde altă prietenă veche.

– Din nefericire si in 2007, la debutul ei pe celebra scena italiana, Scala, in La Traviata, Angela Gheorghiu nu a facut fata rolului Violetei, fiind si atunci sanctionata de critici, care au ironizat-o, spunand despre ea: „Canta asa cum se obisnuia la operele de provincie acum mult timp. Ideea e ca AG mai face gafe de astea, falsetul asta nu e primul si, probabil, nici ultimul. Asta nu ii anuleaza, insa, toate calitatile. Ea ramane una din cele mai cunoscute soprane din lume, la ora actuala, completează cineva.

Citiţi şi:

Cum creşte un subiect pe Facebook prin butonul Share

Falset şi la Sarah Brightman

3 Trackbacks to “Dezbatere pe Facebook (şi pe Mirări) despre falsetul Angelei Gheorghiu”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: