Angela Gheorghiu, falset de zile mari alături de Andrea Bocelli

Mare concert, mare, la Bucureşti: Andrea Bocelli. Personal, am o amintire de preţ legată de interpretarea lui, împreună cu Sarah Brightman, a celebrei Time to Say Goodbye. Nu intru în amănunte, nu acum.

Am primit înregistrarea de mai sus şi m-am repezit s-o ascult, mânat, nu-i aşa?, de mândrie patriotică. Dezamăgirea mi-a fost cu atât mai mare: Angela Gheorghiu, The Angela Gheorghiu, falsează cu graţie. Adică nu, o face fără graţie. Un moment penibil, care l-a pus în încurcătură pe Andrea Bocelli şi pe mine m-a mâhnit. Aş fi curios să aflu explicaţiile doamnei A.G. şi ale cunoscătorilor (nu faceţi miştouri cu Ouatu, vă rog!).

Mai jos, o înregistrare (peste 21 milioane de vizualizări pe Youtube, care arată cât de uriaşă e diferenţa între interpretări… Sau, dacă vreţi, un premiu întru clătirea auzului pentru cei care şi-au chinuit urechile cu falsetul regretabil al româncei. O aştept pe Angela Gheorghiu cu o interpretare de mare clasă, altcândva, altundeva.

10 Responses to “Angela Gheorghiu, falset de zile mari alături de Andrea Bocelli”

 1. Salut. Despre acest esec, dna Gheorghiu a vorbit si a spus ca nu era sigur ca vor canta si aceasta piesa. In fine. Nu vreau sa ii iau apararea, este un moment totusi regretabil si care a fost intalnit si la alti artisti. Totusi, eu cred ca problema trebuie privita mai amplu si nu doar sa criticam si sa o defaimam din cauza asta. Dna Gheorghiu ramane cea mai buna si apreciata voce feminina la ora actuala, in opera. Vreau sa spun si ca, cele doua cantarete (A. G. respectiv S. Brightman), fac parte din medii diferite. Una dintre ele este soprana, cantareata de Opera, cealalta de muzica usoara, nu? Acest lucru, poate sa para un mic detaliu, dar conteaza mult. Uite spre exemplu, eu sunt violonist si am invatat si practic muzica clasica. Ei, probabil ca daca intr un concert, pe langa piesele pe care le stiu, as fi pus sa cant o piesa de jazz de exemplu (chiar daca nu o fi ea foarte grea), probabil ca exista o sansa sa dau si eu rateuri. Cam asta s-a intamplat si cu dna Gheorghiu. Intelegi ce vreau sa spun? Asculta opere in care a jucat magnific dansa, si o sa ii vezi valoarea. Asa cum am mai spus, ramane un moment regretabil, care poate nu a fost tratat cu seriozitate, probabil nu ar fi trebuit sa accepte sa cante piesa, stiind ca risca.

  Apreciază

  • Multumesc frumos pentru interventie, Alexandru. Atât am vrut să spun, că a fost un moment regretabil (cum o spui tu foarte bine), care m-aş fi bucurat să nu fi existat. Am menţionat asta cu toată preţuirea pe care o am pentru doamna Angela Gheorghiu.

   Apreciază

 2. Si eu sunt tare curioasa sa vad explicatia doamnei.

  Apreciază

 3. Bună dimineața!
  N-am mai trecut de mult pe aici..dacă nu veneam, n-aș aflat..în perioada respectivă am fost foarte ocupată , Doamne! sunt consternată..
  Eu am văzut-o și ascultat-o la Londra în „Faust„, a fost DIVINĂ!!
  Am schimbat, în miez de noapte ,câteva fraze, își spune „Gina„, este un suflet deosebit!Am făcut și poze..

  Nu-mi dau seama ce s-a întâmplat aici, sufăr.. mă doare..

  Apreciază

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: