Witting sau Witing?

Vedere din Bucureşti. Intrare în spitalul Witting de pe strada Witing. Foto: Calin Hera

Vedere din Bucureşti. Azi, strada Witing şi spitalul Witting. Un lucru bun care s-a întâmplat în Bucureștiul ultimilor ani e acela că multe străzi își poartă cu fală numele, pe clădirile de la capetele străzilor, ici și colo ori chiar în intersecțiile mai importante.

De bucurie, parcă nici nu-ți mai vine să cârcotești. Și ce dacă unele străzi se cheamă cumva într-un loc și altcumva în altul? Şi ce dacă numele oficial al unei străzi mici, dar vioaie şi încărcată de semnificaţii, e scris incorect? Mă refer la strada „Witing”, inspirată după numele spitalului aflat la capătul dinspre Calea Pevnei. Spitalul CF Witting, la el mă refer. Spital înfiinţat în 1918 de doctorul C.F Witting, cel care a pus bazele chirurgiei vasculare din România. După cum se vede şi în fotografiile care însoţesc acest articol, strada a pierdut o literă t, deşi numele domnului doctor care st la originea denumirii actuale le avea, bine-mersi, pe amândouă.

Dacă tot am pomenit de spital, mi-a plăcut că pe clădirea-i se află plăci, inclusiv una comemorativă, în care ba vorbim despre Witing, ba despre Witting. Cool, nu?

Această prezentare necesită JavaScript.

NOTĂ. Desigur, seria de fotografii despre Witting / Witing se adaugă celorlalte imagini care alcătuiesc colecția Vedere din București.

4 comentarii to “Witting sau Witing?”

  1. Eiii dom’le! Tare nehotărâţi sunt.:)))

    Apreciază

  2. Probabil și-a schimbat numele după căsătorie. De la un t la doi. Se mai întâmplă 🙂

    Apreciază

  3. Nu m-am gândit la asta 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: