Freezing rain de Ziua Natională, în loc de laolaltă

Ploaia înghețată de azi-dimineată, care m-a tinut în jurul masinii muuuult mai mult decât as fi vrut (până la urmă am reusit să curăt geamurile destul de cumsecade), mi-a amintit foarte direct că Ziua Natională a României pică într-o perioadă a anului cam nepotrivită pentru petrecere laolaltă.

Fotografie făcută azi (01.12.2010) la parada de 1 Decembrie din Bucuresti, de colegul meu Vlad Stănescu. Recomand întreg fotoreportajul de pe evz.ro!

Cred că, în principiu, Unirea din 1918 e un eveniment extraordinar în istoria României. Poate cel mai important
(eu as vota si pentru încoronarea regelui Carol I – 10 mai 1886, fiindcă acela poti zice că a fost momentul de cotitură). De ce însă nu reusim să simtim că e sărbătoare azi? E vorba doar de vremea proastă (iarna nu-i ca vara, am aflat de mai multă vreme…). Unde am pierdut (dacă l-am avut vreodată) sentimentul de laolaltă, de împreună, de solidaritate (stiu, sună prea pompos)?

În fine, mai am un dor, dorul de România dodoloată. Azi sunt 92 de ani de la Unire. Câti, oare, până la Unire? Închei strigând (în gând): Trăiască România dodoloată!

NOTĂ. Am folosit englezismele din titlu pentru că mi-a plăcut pronuntia perfectă a unei domnisoare reporter de la Realitatea TV, atunci când a explicat de ce nu zboară niste avioane de pe Otopeni.

Logoul cu care google.ro a cinstit ziua de azi
După cum se poate observa în imaginea de mai sus, în ciuda faptului că cei de la google sunt destul de engleziti, au folosit corect tricolorul românesc, fără a mai adăuga a patra culoare, cum făcuseră autoritătile din Alba Iulia.

Mai sărbătoresc azi (din câte mi-am dat eu seama): Gabriela Elena, Flavius Obeadă, Leo, Paul Gabor, Adela Onete, ajnanina, Cristian Dima, Naiv prin România, Cristian Lisandru, A.Dama, starsgates, Daurel, g1b2i3, Gina, Laura Driha, Serafim, Călin, Victor, Alex Mazilu, Carmen Negoită, Romeo, Dan, Roxana Soare, Anamaria Deleanu, Bogdan Onin, Cristian Stefanescu, Geocer, LeeDee P.,LePetitPrince, Photographis.

30 Responses to “Freezing rain de Ziua Natională, în loc de laolaltă”

 1. ar fi culmea să spună pricepuţii: freezing rain ştim ce înseamnă, dar „dodoloaţă”? traduceţi, domle, şi pentru noi care ştim ro-ngleza, cuvintele din chineză…
  bună idee cea cu unitatea – dar nu doar ploaia ne împiedică să fim uniţi!

  Apreciază

 2. La multi ani romane!

  Apreciază

 3. La multi ani de Ziua Naţională a României !
  😉

  Apreciază

 4. La multi ani tuturor!

  Apreciază

 5. 10 mai, 10 mai… sunt de acord ca ar trebui sa mutam sarbatoarea pe timp mai calduros, aniversand poate cel mai mare rege pe care l-am avut dar si reparand o greseala (in opinia mea). Care greseala? Pai suntem 4 provincii – Moldova, Basarabia, Tara Romaneasca si Transilvania. Asta inseamna in principiu 3 posibile date de unire. Prima la realizarea Regatului, a doua la unirea acestuia cu Transilvania, a treia, la o posibila viitoare unire cu republica de dincolo de Prust… si atunci, de ce sa aniversam doar momentul cu Transilvania? Doar ca sa-i suparam mai mult pe maghiari? Am avut un razboi de independenta purtat de un mare rege… ar fi cazul sa ne recuperam si aceste amintiri.

  Apreciază

  • Din păcate, o republică e prea crispată ca să respecte ceva ce tine de monarhie.

   Apreciază

   • stiu Caline, dar avem atatia vecini oranduiti in republici care totusi nu si-au scos coroana de pe stema statului lor… ba ma mult, ca exemplu, coroana sfantului Stefan de la Budapesta este si acum foarte strans legata de viata politica maghiara, ramanand unul din marile simboluri statale ale Ungariei, republica ‘au ba. si noi, care avem singura coroana de otel din zona – incarcata de atata simbolism – nici n-am zis pas cand au scos-o de pe stema. atunci de ce n-au scos si sceptrul si sabia, ca tot regale erau si insemnele alea…

    Apreciază

 6. Cum sa simtim ca e sarbatoare cand pe an ce trece e foame si nesimtire tot mai mare?
  ma doare sa vad cum se inghesuie lumea la sarmale si fasole.e injositor, umilitor.
  De ce nu fac autoritatile si biserica mai multe cantine sociale?Macar de trei ori pe saptamana sa-i hraneasca pe cei mai saraci dintre saraci.

  Apreciază

  • fasolea si carnatii oferiti de 1 Dec nu mi se pare numaidecat ceva injositor
   poti sa zici traditie si gata
   oamenii ăia nu cred că se înghesuie în primul rând fiindcă le e foame; mai degrabă pentru că e gratis si avem inoculat în ADN acel păgubos „să ni se dea”

   Apreciază

 7. Ce tare ai fost Călin cu steagurile. Ai dreptate, dobitocii de la Alba nu îşi cunosc prea bine culorile. În orice caz au reuşit „repare” greşeala 😀 Oricum vremea a fost neplăcută şi organizarea a avut mult de suferit. Per ansamblu, relatez de pe teren că am avut parte de un nou eşec în ce priveşte ziua naţională organizată la Alba Iulia, unde Ponta a fost huiduit, lumea a călcat prin noroaie şi Dan Diaconescu a umblat mult pe jos 😀

  Apreciază

 8. M-a uns la suflet.
  Multumesc !

  Apreciază

 9. Eu am avut o zi foarte romaneasca. S-a oprit curentul de cateva ori in momente cheie.

  Apreciază

 10. Am sarbatorit Calin, sa stii ca da! Numai ca nu pe blog.. 🙂

  Apreciază

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: