Petrecere la dl Lică (după şapte ani de singurătate)

O cameră. Sursa: amenajări-interioare-expert.ro

O cameră. Sursa: amenajări-interioare-expert.ro

În primul an aproape că n-a scos niciun cuvânt în apartament, să nu tulbure liniştea. A vorbit mai mult în gând în cel de-al doilea an de la plecarea Fostei. Al treilea an l-a prins cu chef de vorbă, dar tot nu-i venea să dernjeze liniştea din casă. Aşa au început lungile discuţii cu Ilarion, cuvintele pline de înţelepciune adresate vecinilor şi creionarea imaginii unui domn Lică cu scaun la cap.

Abia acum, în cel de-al şaptelea an de singurătate, dl. Lică a hotărât să organizeze o mică petrecere la el acasă, cu muzică bună, sandwichuri, coniac şi discuţii amicale, cu oarecare pretenţii. O petrecere la dl. Lică era, pe vremuri, ceva aparte, datorită atât gazdelor (dl. Lică şi soţia), a oaspeţilor, cât şi mediului. Pentru că acasă la dl. Lică era totul aranjat cu cel mai bun gust, biblioteca impresionantă (fără să epateze), fotoliile largi, din piele moale, lumină plăcută şi mâncare bună.

Dl. Lică, aşa cum l-a văzut Roxana Soare

Dl. Lică, aşa cum l-a văzut Roxana Soare

Cum o mai fi acum, când dl. Lică e singur şi, deşi priceput la vorbă şi sfat, pare neîndemânatic în ale menajului?, se întreabă Lory de la opt, care n-a prins petrecerile de altă dată, dar acum a fost invitată – pare-se, la intervenţia lui Ilarion. Ceea ce nu ştie Lory, e că la dl. Lică în apartament a intrat în ultima vreme, în fiecare dimineaţă, la aceeaşi oră, o tânără îmbrăcată sport şi cam zglobie. Prima care a aflat a fost Tanti Ana, care însă nu a îndrăznit nici măcar să bată un apropo, deşi îi stătea pe limbă.

Prietenul Ilarion ştie mai multe. De pildă, că domnişoara cu pricina se ocupă cu amenajări interioare şi niciodată nu a fost singură, în afară de prima dată, când au făcut amândoi planul schimbării vechiului cuib în altceva. În ce anume, nici Ilarion nu ştie; n-a vrut să strice surpriza vechiului său prieten.

Astăzi, când dl. Lică împlineşte 50 de ani şi e marea petrecere, invitaţii s-au întâlnit la lift, fără să se fi înţeles dinainte. Ilarion, Lory de la opt, Inginerul (însoţit de doamna expert PR!), doamna şi domnul Pârvu, Ilie Dron şi verişorii din RFG, plus Tanti Ana, căruia dl. Lică nu i-a putut rezista. Sus, la etajul al patrulea, dl. Lică îi aştepta emoţionat. Au intrat cu sfială aproape, cu gândul la o casă-muzeu, dar gazda lor i-a surprins mai mult decât în alte dăţi, nu atât prin faptul că domnişoara de la Amenajări era acolo, oarecum ca acasă, cât prin felul în care arăta noua casă a bunului lor vecin.

Însă de cea mai mare supriză tot dl. Lică a avut parte, câteva minute mai târziu când, absolut pe nepregătite, s-a auzit noua sonerie de la uşă. Dl. Lică şi-a cerut scuze de la invitaţi, care au tăcut ca la un semn (se auzea doar muzica), a trecut în hol, a strigat „imediat!”, a deschis uşa, apoi a rămas locului, ca trăznit.

8 comentarii to “Petrecere la dl Lică (după şapte ani de singurătate)”

  1. Factura de la amenajări interioare?

    Apreciat de 1 persoană

  2. 🙂 Sunt curioasă şi eu ce l-a lăsat mut pe domnul Lică.

    Apreciază

Lasă un comentariu