Despre concursul lui Zolty, tipul entuziast şi sufletist

Zolty din Bogata, pe ţărmul mării. Sursa: zoltybogata.ro

Zolty din Bogata, pe ţărmul mării. Sursa: zoltybogata.ro

Discutam zilele trecute despre oamenii care la un moment dat erau cool fiindcă aveau bloguri. Pentru cei mai mulţi dintre contemporani (statistic vorbind), înainte de faza pe blog au fost forumurile de discuţii, mess-ul de pe Yahoo!, mIRC-ul şi adresele de mail, iar înainte de toate acestea nu era nimic. Acum, blogurile sunt chestii depăşite. La putere sunt Facebook şi Twitter (ultimul nu a prins atât de bine în România). În ceea ce mă priveşte, îmi scot pălăria în faţa celor care mai cred că Facebook-ul este doar un rău necesar şi că blogul e The Best.

În acest context, am salutat cum se cuvine demisia lui Varujan Vosganian, anunţată pe blog şi mă înclin în faţa lui Zolty. Îl ştiţi, dacă v-aţi plimbat în ultimii ani prin blogosferă. Ceea ce poate nu ştiţi este că Zolty din Bogata, judeţul Cluj, Zolty suferă de distrofie musculară congenitală. Chestia asta îl ţine într-un scaun cu rotile şi îl împiedică să facă aproape toate lucrurile pe care noi, ceilalţi, le considerăm normale. Aşa cum atrag atenţia cei de la Blogal Initiative, „chiar şi atunci când scrie pe blog face asta folosind doar un deget, pentru că boala nu-i permite mai mult”.

Dacă ar fi să-l caracterizez într-un cuvânt, Zolty din Bogata e un tip entuziast. A doua caracterizare: e un tip sufletist. Chestia asta am înţeles-o deunăzi, când am aflat de concursul pe care l-a lansat. E un concurs aparte, cu un premiu neobişnuit: un cărucior electric pentru persoane care nu se pot deplasa. Vechiul lui cărucior, pe care şi l-a cumpărat, iar apoi a primit altul, mai performant. „De donat la cineva, e greu să aleg, sunt atâția care au nevoie de un cărucior electric, așa că m-am gândit să-l dau ca premiu printr-un concurs simplu”, spune Zolty.

Până una alta, Zolty s-a gândit deja la câştigător. Va fi cineva care nu se poate deplasa singur, deci căruciorul trebuie să ajungă cumva la el. Iar căruciorul are nevoie de doi acumulatori, care costă 1.500 de lei. Zolty vrea să rezolve cele două probleme înainte de a decide câştigătorul, aşa că acum caută sponsori care să-l ajute să-şi ducă ideea generoasă la bun sfârşit.

De aceea, fac un apel către cititorii mei: dacă îl poate sprijini cineva (atenţie, nu e pentru el, e pentru o idee generoasă a lui!), îl rog să anunţe acest lucru la adresa de mail  contact@blogalinitiative.ro. 

Vă mulţumesc şi să-i urăm lui Zolty toate cele bune! V-am mai spus că e un tip entuziast şi sufletist?

8 Responses to “Despre concursul lui Zolty, tipul entuziast şi sufletist”

  1. Toate cele bune, Zolty! 🙂

    Apreciază

  2. Pe Zolty l-am cunoscut si eu(in blogosfera) acum cativa ani multumita lui Zamfir Pop, am aflat ca e un om cu suflet mare care nu ramane indiferent la suferintele semenilor lui.Il felicit pentru gestul lui si-i doresc multa sanatate si numai bine.Iti multumesc si tie!

    Apreciază

  3. Ms mult. Multă sănătate

    Apreciază

Trackbacks

Lasă un comentariu