Să nu ziceţi că nu v-am spus: sold-out după două ore la spectacole din cadrul Festivalului Internaţional George Enescu

Printscreen site Festivalul Internaţional "George Enescu"

Printscreen site Festivalul Internaţional „George Enescu”

Dragii moşului,

Departe de mine gândul de a vă bate la cap cu chestiuni aparent neimportante, dar să nu ziceţi că nu v-am spus: aflu că, în mai puţin de două ore de când au fost puse la vânzare, au fost deja vândute sau rezervate 20.000 de bilete individuale la Festivalul Internaţional „George Enescu” (din 40.000 câte există)!

Un comunicat de presă proaspăt ca zorii zilei arată că

În primele 10 minute de la startul vânzării biletelor individuale pentru Festivalul Internațional George Enescu, existau deja evenimente sold-out din seria Recitaluri și Concerte Camerale: recitalurile pianiștilor Radu Lupu și Evgeny Kissin, Virtuozii din București, recitalul Murray Perahia

A mai fost bătaie pe Staatskapelle Berlin (dirijor Daniel Barenboim, solist Radu Lupu), Pittsburgh Symphony Orchestra, cu Yuja Wang, London Philharmonic Orchestra, Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam, Royal Philharmonic Orchestra.

De-aia vin şi zic: ce să fie? Snobism!, mi-a răspuns un prieten de pe Facebook. Snobism să fie, am zis, la rândul meu, dar e mai bine aşa decât, cum se zice, să-şi dea în cap la colţ de stradă. Şi-apoi ceva-ceva tot se prinde de oameni şi dacă sunt doar snobi şi se vor alege cu mult mai mult după un concert cu Barenboim decât de la un recital Salam. Iar ăsta nu e răul cel mai mic, e doar a vedea „bunul”, măcar de data asta.

Eu salut faptul că 20.000 de oameni au aşteptat cu sufletul la gură să prindă un bilet, au făcut coadă, au blocat site-ul Festivalului şi au încins contoarele eventim. Face parte din ceea ce spunem uneori că defineşte România mereu surprinzătoare. Acum, de bine.

3 comentarii to “Să nu ziceţi că nu v-am spus: sold-out după două ore la spectacole din cadrul Festivalului Internaţional George Enescu”

  1. Andrei Bădin: Raluca Ştirbăţ, sunteţi fondatoarea Societăţii Internaţionale George Enescu de la Viena. Tocmai aţi înregistrat un al doilea CD din integrala creaţiei pentru pian enesciene pentru compania austriacă Gramola. Vă pregătiţi doctoratul cu tema George Enescu şi aşa aţi descoperit că la Mihăileni casa lui George Enescu a ajuns un depozit de cartofi şi este în prag să fie demolată…Raluca Ştirbăţ: Casa lui George Enescu din Mihăileni mi-a ieşit în cale, aşa cum era firesc să mi se întâmple, mergând pe urmele Maestrului, refăcând acelaşi drum pe care – aveam să aflu ceva mai târziu – Enescu însuşi l-a parcurs cu smerenie în vara lui 1946, înainte de a părăsi pentru totdeauna România.

    Apreciază

  2. Din originalele spectacole din seria Muzica Lumii nu a fost niciunul anunțat oficial până în acest moment, așadar așteptăm să fie făcute publice pentru a vi le recomanda.

    Apreciază

Lasă un comentariu