Ziua naţională a accidentelor rutiere

TIR răsturnat într-un şanţ din Miercurea Sibiului. Foto: Calin Hera

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu m-am nimerit, ieri, pe drum. Am plecat pe ploaie la şapte fără (dimineaţa) şi m-am întors pe neploaie la zece (seara). 90% din timp a plouat. Ştiu că alţi participanţi la trafic, cum frumos li se spune în comunicatele Poliţiei Rutiere, au avut parte şi de ninsoare. Pe unde am trecut eu, aşa cum ziceam, doar a plouat. Inclusiv cu accidente. Fără număr.

Pe Dealul Negru am oprit lângă un domn care vorbea la telefon lângă camioneta sa lungă, atât de lungă încât cabina şi roţile aferente de sub ea stăteau pe carosabil, iar roţile din spate îşi făcuseră loc, cu oarecare graţie, în lutul ud din coasta de deal împădurit care se oprea pe malul şanţului de pe marginea şoselei. „Pur şi simplu maşina a început să se învârtească”, ne-a declarat şoferul, care a refuzat demn oferta noastră de ajutor, dar ne-a acceptat încurajările calde, tovărăşeşti.

Nu înşir toate accidentele întâlnite de-a lungul şi de-a latul patriei; vă rog să vă mulţumiţi cu fotografia TIR-ului întâlnit în şanţ, la Miercurea Sibiului, cu cabina ridicată binişor deasupra nivelului mării (n-au fost victime omeneşti!), şi reîntâlnită la întoarcere (vezi foto!), în aceeaşi nefirească poziţie, după ce un echipaj al poliţiei rutiere şi specialişti de la serviciul descarcerări, macarale & încurcarea circulaţiei la o oră de trafic rutier maxim (SDMICOTM) a avut bunăvoinţa să ne ţină pe dealurile dinainte de localitate (ambele sensuri) vreo 90 de minute, să socializăm unii cu alţii (vezi foto). Dar astea-s răutăcisme din partea mea.

Chestia e că, de exmeplu, accidentul de la Veştem mi-am prilejuit ocazia unei călătorii nesperate prin Şelimbăr şi câteva fotografii care vă vor fi prezentate ulterior.

Această prezentare necesită JavaScript.

7 comentarii to “Ziua naţională a accidentelor rutiere”

 1. In șanț? Ca mie mi se pare ca a nimerit peste niste oameni, in casa.

  Apreciază

 2. Un accident iti poate schimba viata definitiv…m-a ferit „barbosul” de asa ceva pana acum…si am ceva km in picioare…sper sa nu se intample nici de acum incolo, dar niciodata nu poti fi sigur 😐

  Apreciază

 3. curajosi cei din Miercurea sa-si lase casele pe marginea soselei aleia care de-a lungul timpului a devenit cunoscuta din cauza accidentelor rutiere; e acolo si o curba „fatala”… fatala rau!
  LeP

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: