Aranjamentul

Abia după opt luni de la divorţ, dl. Lică şi-a dat seama că-i lipseşte ceva. Atunci a întâlnit-o: o femeie frumoasă, strângând gunoiul din parc. „Iţi dau eu salariul minim, nu te irosi aici. Dacă vrei, bem o cafea și povestim, o dată pe lună, joia. Sau îți dau banii și pleci. Cumpără-ți o carte, iar de restul, ce vrei tu.”.
Ina parchează la trei străzi de blocul domnului Lică, aşa cum face în ultima zi de joi a fiecărei luni, care a trecut de la acţiunea eco din parc. Dl. Lică i-a părut atât de simpatic atunci şi s-a dovedit apoi o gazdă perfectă (şi un amant acceptabil), încât nici azi nu-i poate spune adevărul.

NOTĂ. Am scris acest PA pentru concursul de proză arhiscurtă „Cinci săptămâni în palon„, etapa O gazdă perfectă

24 Responses to “Aranjamentul”

  1. da, grozav PA!

    (a naibii ecologista norocoasa!)

    Apreciază

  2. Adevărul că e bărbat? 😀

    Apreciază

  3. Asta e tare. Daca vrei sa faci un bine (mai ales naturii) primesti in schimb insutit inapoi. O ecologista rasplatita.

    Apreciază

  4. Superb. Am aşa o teorie cum că PA-urile ar trebui să aibă un deznodămând mai neaşteptat. Adică, dacă tot sunt scurte, măcar să-ţi rămână în cap pentru ceva. Iar ăsta e perfect din punctul ăsta de vedere. 🙂

    Apreciază

  5. acea femei frumoasă putea fi evident un criminal în serie, ce -l ciopârțește pe domnul Lică într-o joi seară.
    mațele atârnă de candelabru, iar pereții decorați în straie de paște, zici că te înghit.
    nimeni nu își dă seama, „femeia” se duce acum cameristă la un motel din apropiere.. se schimbă de caractere cum ne schimbăm noi garderoba primăvara, iar planul ei malefic, fără a se folosi de ebola, este desigur distrugerea-n masă.
    acum va ucide femei.
    consideră că reproducerea-i fără folos.
    îi place să țină ochii în mână, să ia o arteră, o globulă..drept amintire, a renunțat la colecția de femururi pe la șaișpe ani.

    (ăsta a fost un altfel de sfârșit:) )

    Apreciază

  6. păi n-am mai participat până acum, ce am înțeles este că proza trebuie arhiscurtă, deci sfărșitul să lase loc interpretărilor?

    Apreciază

  7. despre acoperiș?
    ok:).. deci îl postez pe blog și atât:P?

    Apreciază

  8. Un PA „enervant”,

    Nici n-apucă să te prindă bine că te şi lasă baltă. Şi tu care tocmai te-ai decis să-i acorzi atenţie…

    Apreciază

    • Ferdinand, să mai vii pe aici, să ne mai enervăm împreună. Potţi, chiar, să scrii şi tu, pentru concurs sau măcar aşa, de amorul artei.
      P.S. Crede-mă, m-am gândit foarte mult la acest PA: mi-e teamă că va trebui să-l lungesc, am impresia că e un subiect ceva mai amplu acolo…

      Apreciază

  9. Doamna Ina isi pregatea campania electorala incepand cu munca de jos?

    Apreciază

    • @Mica: Poate era doar o persoană implicată, sensibilă, eventual nitel singură si nefericită în plan personal, poate-si pusese cariera pe primul loc prea multă vreme.

      Apreciază

Trackbacks

Lasă un comentariu